Slimmer met Regelgeving

We voelen allemaal wel aan dat het belangrijk is dat we ons houden aan de wet. Echter, laten we eerlijk zijn, niemand kent alle regels. En dat hoeft ook niet. Maar helaas zijn weinig Nederlanders in staat om de regels te vinden als ze die nodig hebben. Laat staan begrijpen. Dat kan en moet beter!

Met Slimmer met regelgeving helpen we om dit probleem aan te pakken. Via onze website en artikelen willen we laten zien dat er slimme oplossingen zijn. En ook in ons dagelijks werk zetten we ons hiervoor in bij uiteenlopende organisaties. Om de regelgeving eenvoudig toegankelijk te maken. En toepasbaar in ons dagelijks leven. Voor iedereen. En als we zeggen iedereen, dan bedoelen we ook iedereen.

U en ik, burgers die willen weten en begrijpen welke regels van toepassing zijn op onze (niet) alledaagse situaties. Hoe weet ik met één druk op de knop of mijn studerend kind recht heeft op huursubsidie? Mag ik een dakkapel op mijn huis bouwen? Of wie is aansprakelijk bij de aanrijding die ik zojuist heb gehad?

Bedrijven die voor hun dagelijkse praktijk moeten weten of en hoe zij (kunnen) voldoen aan de voor hen geldende wetten en regels. Wat betekent de AVG voor mijn klantenbestand? Wat betekenen de nieuwe milieuregels over mijn bedrijfsproces? En moet ik dan aan andere criteria gaan voldoen qua veiligheid voor mijn personeel?

Makers van onze regelgeving, door de relatie tussen de regels, hun consistentie en de maatschappelijke context doorlopend te overzien. Hoe weet ik in één keer welke regelingen allemaal nog meer worden geraakt als ik dit artikel van de wet aanpas? Of  welke lopende wetgevingstrajecten bij andere departementen dezelfde regels raken? Welk inzicht geeft me dit als expert over hoe ik mijn aanpassing moet vormgeven? En levert dit dan het resultaat op dat het kabinet met deze regel beoogd?

En organisaties die de regelgeving wendbaar en betaalbaar kunnen toepassen in hun dienstverlening. Hoe organiseer ik snel en efficiënt de implementatie van een nieuwe wettelijke eis van een VOG in deze beroepsgroep? Hoe zorg ik ervoor dat ik de noodmaatregelen van het kabinet uitvoer zonder in strijd met mijn andere uit te voeren regelingen te handelen?

Slimmer met regelgeving is een burgerinitiatief. Een samenwerkingsverband op persoonlijke titel. We hebben ieder een andere professionele achtergrond. In de publieke sector, het bedrijfsleven en de wetenschap. De kennis, kunde en contacten die we daar hebben opgedaan brengen we hier samen. Om u en onszelf te helpen onze regels te kunnen vinden en begrijpen, toe te passen en verbeteren.

Maar dat kunnen wij niet alleen. Uzelf, uw praktijk, uw departement, uw dienst, uw gemeente, uw bedrijf… alleen samen hebben we de kans onszelf te helpen.

Daarom gaat wij steeds vaker het land in. Om op uw verzoek meer uit te leggen over wat het DNA van de wet- en regelgeving kan betekenen voor uw dagelijkse praktijk. Zodat we er allemaal de vruchten van plukken.  Bent u geïnteresseerd om meer te weten te komen over het verhaal van Slimmer met Regelgeving ? Neemt u dan gerust eens contact op met een van ons.

We bespreken graag hoe we aan uw enthousiasme tegemoet kunnen komen!

Reindert Gerding

Voeg opmerking toe